Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Εκπαιδευτικό Υλικό «Δεξιότητες Ζωής– Διαμορφώνοντας Ενεργούς πολίτες» του British Council

ΘEMA«Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Εκπαιδευτικό Υλικό «Δεξιότητες Ζωής– Διαμορφώνοντας Ενεργούς πολίτες» του British Council»

   Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο διοργανώνουν σεμινάριο  για εκπαιδευτικούς με θέμα την επιμόρφωσή τους για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού «Δεξιότητες Ζωής– Διαμορφώνοντας ενεργούς πολίτες». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 (17:00-20:00), στο 2ο Λύκειο Χανίων.
        Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής από τους μαθητές, ώστε να καταστούν ικανοί να διαχειρίζονται αποτελεσματικά προβλήματα και ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι σημαντικό οι μαθητές, αυριανοί πολίτες, να έχουν αναπτύξει, μέσω της  μάθησης και της εμπειρίας, τις δεξιότητες της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, της επίλυσης προβλημάτων και  λήψης αποφάσεων, της επικοινωνίας και της συνεργασίας, της προσωπικής και της κοινωνικής υπευθυνότητας.
Το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (έγγραφο με αρ. πρωτ.: 78091/Γ7, 19-05-2014/ ΥΠΠΕΘ).
Προτεραιότητα συμμετοχής έχουν μέλη του νεοσύστατου Περιφερειακού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΑΛΕΝΤΑ, ΑΝΑΠΤΥΣΣΩ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ». Στο πλαίσιο υποστήριξης εκπαιδευτικών από το Δίκτυο, δύναται οι εκπαιδευτικοί που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να έχουν στήριξη  από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με μέντορα-εκπαιδευτή του British Council.
Εξαιτίας της εργαστηριακής-βιωματικής μορφής του ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (15 άτομα για εκπαιδευτικούς Π/θμιας Εκπ/σης και 15 για εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης).

Σχετικό Έγγραφο
Για δήλωση συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://goo.gl/forms/sQOWdTtb9yjC2sYh1

Σχόλια